#terjeochmariasroadtrip

Jag har gått och funderat på det där med ”bucketlist”. Tänket som sådant köper jag fullt ut! Man SKA ha drömmar och förväntningar, och man SKA ta i från tårna när man önskar vad man vill ha! Hur ska man annars komma nånstans? Men, har jag kommit på att man faktiskt kan ha en ”antibucketlist”. En sån lista med saker man aaaaldrig skulle kunna tänka sig att göra! Jag har ett antal sådana saker… 🙂

1. Avskyr allsång i alla former. Töntigt, skämskudde, tråkigt – you name it…! Så därför tänker jag förstås åka på allsång nånstans! Måste ju veta om jag har rätt eller fel ju…. (såklart jag har rätt, men va tusan…! )
2. Åka båt med övernattning. Huuuh, det är läbbigt! Speciellt om man inte ser land, utan bara ser vatten…vatten…vatten… Skulle det dessutom guppa till det, så är min lycka gjord! *kallsvett* (så i höst har vi bokat en båttur med övernattning!)
Låter det som om jag pinar mig? Såklart det gör! 🙂

I alla fall – sista veckan på vår semester i somras, så hade vi bestämt oss för att bocka av punkt 1 på min antibucketlist. Allsång på gränsen skulle få ett besök, och sedan skulle vi övernatta i Moss. Vad händer? Jag blev sjuk förstås….(tror förstås det är min kropp som inte var redo för denna stora utmaning än! Min kropp var såklart klok och sade ifrån! :-))

Istället tog vi en roadtrip och åkte såhär: Sunne-Torsby-Östmark-Lekvattnet-Kongsvinger-Magnor-Arvika-Åmål. Skitkul! En tripp som faktiskt gav mig betydligt mer energi än jag haft på länge!

Lite bilder då…
IMG_6798
Detta stället finns strax innan Torsby, på ett ställe som heter Stöpafors och ligger vid Sunne. Åk hit!!! Så skruvat och fräckt som allra helst!

Vi åkte vidare och fick se nåt som hetter Tossebergsklätten. Det fräcka med sådana här tripper är ju att man får göra preciiiis som man vill….
IMG_6835
…så vi åkte dit. Gick upp i ett utkikstorn. Och nu förstår jag varför man pratar så gott om ”Fryken”. Är det inte vackert?

Så fick vi se en skylt där det stod Röna koppargruva. Vi tittade på varandra 2 sekunder, vände bilen och åkte dit – visade sig bli resans bästa stopp!
IMG_6854
Underbart ställe!

IMG_6917
Färgerna var helt ljuvliga!

IMG_6912
Kommer att åka tillbaka, men då ska vi se till att ha liiiite mer tid på oss!

Ingen ultimat skärpa, men jag stod dubbelvikt över ett staket…
IMG_6960
….jag gillar bilderna ändå…

IMG_6976
Så kom vi då till Östmark. Där har man….en kyrka…och…detta fik! Hallå….?!?!

IMG_7031 (2)
Efter att ha kört igenom ett regnigt Kongsvinger så fick jag se denna lilla hund…voff voff… 🙂

IMG_7037
Vi hade tänkt stanna till i Arvika och käka, men vi har ju den bästa maten i Åmål. Så vi stampade till på pedalen och åkte hem! Och på Kilafjället var det såååå vackert!

Jag fick inte bocka av något på min lista, men jag fick en så himla härlig dag med gott sällskap!

/maria

2 svar

  1. Läst och begrundat bilderna;)

    1. Det tackar jag för…! 🙂
      /maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: